Primera
0

Coentrau četiri, Vilanovi dvije utakmice suspenzije

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Trener Barcelone Tito Vilanova suspendiran je na dvije, a igrač Real Madrida na četiri utakmice zbog prigovora glavnim sudijama utakmica protiv Osasune, odnosno Getafea.

Vilanova je isključen zbog protestiranja na sudačku odluku Muniza Fernandeza u utakmici protiv Osasune. Trener Barcelone bio je upozoren od četvrtog sudije da ne prigovara na sudačke odluke, međutim ovaj je to nastavio raditi, te zaradio crveni karton koji mu je donio dvije utakmice suspenzije.

Fabio Coentrao je s klupe za rezervne igrače Real Madrida doviknuo sudiji utakmice protiv Getafea, koju su nogometaši Reala izgubili 2-1, da je gad, a nešto kasnije mu je opsovao i majku. Miguel Perez Lasa ga je nakon toga poslao u svlačionicu pokazavši mu crveni karton, a Disciplinska komisija nogometnog savez Španije suspendirala ga je na četiri utakmice.

Vilanova će moći sjediti na klupi Barcelone u uzvratnoj utakmici Španskog superkupa (srijeda) protiv Real Madrida, dok je Coentraova kazna momentalna, zbog "teškog prekršaja" prema članku 94 nogometnog takmičenja.