Stoper Maccabi Haife
27

Cocalić: Ne odlazim iz Izraela dok ne osvojim prvenstvo

Klix.ba
Edin Cocalić
Edin Cocalić
Edin Cocalić, stoper izraelske Maccabi Haife, u razgovoru za Haaretz kaže kako neće napustiti Izrael dok sa svojim timom ne osvoji titulu prvaka.

Bivši igrač Željezničara i grčkog Panioniosa kaže kako mu je drago što je na mjesto trenera Maccabi Haife došao Arik Benado, koji je više orijentisan na defanzivni dio igre. Zbog ovoga je tim našeg internacionalca u posljednjih pet utakmica primio sam jedan gol, što je mnogo manje u poređenju sa brojem golova koje je ekipa primala pod vodstvom Reuvena Atara.

"Svaki trener ima svoj stil. Reuven je bio više napadački orijentisan od Arika. Vjerujem da smo njegovim dolaskom postali organizovaniji i disciplinovaniji. Ne može se pobjeđivati bez dobre odbrane. Kad je zadnja linija čvršća, ofanzivci imaju više slobode u napadu", kazao je Cocalić.

Bh. internacionalac kaže kako sedma pozicija nije dobra i u tome se slažu svi igrači ovog izraelskog kluba.

"Mi smo Maccabi Haifa i naš cilj je titula. Sada je sve moguće. Devet bodova razlike možemo sustići. Maccabi Tel Aviv je najbolji tim u ligi i na vrhu tabele nalaze se nekoliko sedmica. Igraju napadački nogomet i imaju dobrog trenera", kazao je Cocalić za Haaretz.

On je, piše navedeni list, Bosnu i Hercegovinu napustio prije pet godina. Međutim, kaže, još uvijek nije odustao od igranja u nekoj od najjačih evropksih liga.

"Ukoliko napustim Maccabi Haifu, ne vjerujem da će to biti prije nego li osvojimo titulu. Moram osvojiti izraelsko prvenstvo. Imamo ekipu za taj korak", dodao je Edin Cocalić, bh. internacionalac koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije BiH.