Nogomet
14

Cocalić i Duljević: Kvalitetnim pripremama do pobjede nad Estonijom

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija BiH danas počinje pripreme za utakmicu protiv Estonije, koja se igra 6. septembra u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Prema riječima reprezentativaca Edina Cocalića i Harisa Duljevića, Zmajevi su spremni da ostvare zajednički cilj, da se dobro pripreme i pobijede na otvaranju kvalifikacija.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Drago mi je što smo ponovo zajedno, nadamo se dobrom prvom koraku, pobjedi nad Estonijom. Nadamo se kvalitetnim pripremama, nakon kojih će selektor izabrati 11 najspremniji. Svi smo tu i želimo igrati, imamo zajednički cilj", izjavio je Cocalić.

Reprezentacija je nakon osvajanja Kirin kupa u Japanu "bogatija" za nekoliko novih igrača.

"Tu su novi mladi igrači koji su u Japanu pokazali da se može računati na njih. Spisak je širi, što je dobro za konkurenciju u timu", rekao je bh. stoper.

On vjeruje da će se Zmajevi plasirati na SP u Rusiji

"Belgija će se željeti iskupiti nakon neuspjeha u prošlim kvalifikacijama. Mi imamo dobre šanse, pokazali smo da smo kvalitetnni. Baraž nismo dobro odradili. Ne želimo obećavati ništa, ali vjerujem da imamo dobre šanse. Moramo biti pozitivni i nadati se plasmanu", kazao je Cocalić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

S reprezentacijom BiH je i kapiten FK Sarajevo Haris Duljević, nogometaš koji je pomogao Zmajevima da dođu do historijskog trofeja u Japanu.

"Moramo se što bolje pspremiti, protiv Estonije neće biti lako. Igramo kući, favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu. Atmosfera je odlična kao i uvijek", istakao je Duljević.

On se nada da će dobiti povjerenje selektora Baždarevića i zaigrati protiv Estonaca.

"Kao i svaki igrač, nadam se minutaži. Na meni je da se trudim, a selektor će izabrati najbolje", završio je Duljević.

BiH i Estonija igraju 6. septembra u Zenici.