Gazzetta
0

Claudio Ranieri na pragu otkaza

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Milanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport piše kako su Juventusovi direktori Jean-Claude Blanc i Alessio Secco sazvali vanredni sastanak nakon posljednjeg slabog rezultata kluba u talijanskom nogometnom prvenstvu.

Naime, Juve je u nedjelju odigrao tek 2-2 s Atalantom u Torinu, što mu je sedma uzastopna utakmica u Seriji A kako nije uspio upisati tri boda, te je tako izjednačio negativan niz kluba (bez pobjede) iz davne 1951. godine.

U tih sedam utakmica torinske su “zebre” upisale šest remija i jedan poraz, a to zasigurno nije rezultat kojim uprava kluba i navijači mogu biti zadovoljni. Takvi su rezultati ujedno ugrozili izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, budući da dva kola prije kraja četvrtoplasirana Fiorentina za Juveom na trećem mjestu zaostaje tek jedan bod.

Claudio Ranieri je na Juveovu klupu stigao u junu 2007. godine potpisavši trogodišnji ugovor, ali Gazzetta navodi da bi ga u Juveu lako mogli smijeniti već na današnjem (ponedjeljak) sastanku.

Juveu su do kraja ostale još dvije utakmice, gostovanje kod Siene i domaći ogled s Lazijem. Ukoliko momčad pobijedi u obje osigurat će izravan plasman u Ligu prvaka.

Gazzetta također spominje da bi Ranierijev privremeni nasljednik do kraja sezone mogao biti Ciro Ferrara, bivša igračka legenda kluba.