Nogomet
71

Članovi Asocijacije sportskih novinara zahvalili se Ibiševiću na izvanrednoj saradnji

Piše: Edin Isanović
U vrijeme kada se kontakt sa javnošću nekih vrhunskih bh. nogometaša svodi na oglašavanje putem društvenih mreža i "tempiranih" intervjua, rijetko je vidjeti da ima i onih koji shvataju značaj medija i kojima je stalo do korektne saradnje sa sportskim novinarima.

Vedad Ibišević je jedini bh. nogometni reprezentativac koji već nekoliko godina prilikom svakog okupljanja reprezentacije izdvoji vrijeme za intervjue sa novinarima.

Bude to lijepo druženje, svi mediji dobiju svoje vrijeme, za razgovor i fotografije i budu i zadovoljni i Vedad i novinari koji objave pravi intervju, a ne cirkularni, promotivni tekst.

Iz tog razloga su sportski novinari BiH odlučili da se na simboličan način zahvale na korektnoj saradnji nogometašu koji je svojim golom odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Brazil i koji je na Mundijalu postigao historijski prvi pogodak za BiH

"Hvala ti što si uvijek znao cijeniti naš posao i što nikad nisi izbjegao kameru, mikrofon i diktafon, što si svaki put izašao u susret novinarima koji samo žele raditi svoj posao i prenijeti javnosti pravu informaciju" rekao je ispred kolega i Asocijacije sportskih novinara Emir Delić novinar Al Jazeere Balkans i

Vedad Ibišević se zahvalio na poklonu i istakao da je uvijek imao razumjevanja za sportske novinare.

"Nikad nisam imao problem sa novinarima. Znam šta je njihov posao koji nije nimalo jednostavan i lagan. Nadam se da ćemo uvijek imati korektnu saradnju i da ćete nastaviti da korektno pratite i mene, ali i reprezentaciju BiH pred kojom je još jedan važan ciklus kvalifikacija" rekao je napadač njemačkog Stuttgarta i jedan od najboljih napadača BiH svih vremena.