Nogomet
96

City se zahvalio Dijamantu što je sijao u njihovim redovima

Klix.ba
Edin Džeko u dresu Manchester Cityja
Edin Džeko u dresu Manchester Cityja
Sada već bivši klub kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke, Manchester City, odužio se ovom napadaču prigodnim člankom na oficijelnoj web stranici.

Istakavši da je Džeko bio omiljen među navijačima Cityja, te potpomognut bh. navijačima koji ga obožavaju, iz bivšeg kluba su naveli: "Dijamant je jarko sijao u periodu koji je proveo sa Građanima i rado ćemo ga se sjećati po ključnim ulogama koje je imao u posljednjih pet godina u Cityju".

Podsjetili su na januar 2011. godine, kada je Edin stigao u Manchester iz Njemačke, nakon čega je za 4,5 godine odigrao 189 utakmica, te dva puta osvojio prvenstvo Engleske, FA Cup, League Cup i FA Community Shield.

"Postigao je brojne krucijalne golove za klub", istakli su iz Cityja navodeći detaljno primjere u kojima je Dijamant briljirao, uključujući i četiri gola protiv Spursa 2011. godine.

"Svi u klubu želimo Edinu najbolje u budućnosti i zahvaljujemo mu se za sjajne trenutke koje pružio u Manchester Cityju", navodi se na kraju članka uz video sa pet najljepših golova koje je Džeko postigao u Premier ligi.