Nogomet
124

City se prisjetio Edina Džeke: Nema ništa ljepše od gola u sudijskoj nadoknadi

Piše: D. B.
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko je ljetos iz Manchester Cityja prešao u Romu, ali ga klub i navijači nisu zaboravili, što se može vidjeti po klipu objavljenom na oficijelnoj klupskoj stranici na Facebooku.
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)

Na Facebooku su Građani objavili isječke sa utakmice između West Bromwich Albiona i Manchester Cityja koja je odigrana prije tačno tri godine. Utakmica je odigrana u subotu 20. oktobra 2012. godine, WBA je poveo u 67. minuti golom Longa, a onda je u 79. minuti u igru ušao Džeko. Prvo je u 80. minuti izjednačio rezultat na 1:1, a onda je u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za pobjedu Građana.

Klip je prikupio više od 10.000 lajkova, a navijači Manchester Cityja su pisali različite komentare prisjećajući se nekadašnjeg ljubimca, među kojima su "Edin Džeko je legenda Cityja", "trebali smo zadržati Džeku, on je napadač svjetske klase", "Džeko ostaje u sjećanju kao najbolji napadač", "odlazak Džeke me je rastužio", "Svi u Cityju su voljeli Džeku"...

U opisu klipa stoji poruka: "Nema ništa ljepše od kontranapada i pobjedničkog gola u sudijskoj nadoknadi. Edin Džeko je ovo uradio na današnji dan prije tačno tri godine".