Evropa liga
0

VIDEO / City savladao Porto, Begovićev Stoke poražen od Valencije

Sarajevo-x.com
S utakmice Manchester City-Porto (Foto: AFP)
S utakmice Manchester City-Porto (Foto: AFP)
Preostalih sedam susreta šesnaestine finala Evropske lige odigrani su s početkom u 19.05 sati. Manchester City, našeg Edina Džeke, pobijedio je na gostovanju kod Porta rezultatom 2:1. Bh. reprezentativni golman u redovima Stokea, Asmir Begović, nije uspio sačuvati svoju mrežu. Stoke je poražen od Valencije minimalnim rezultatom.

Porto je na svom stadionu prvi došao u vodtsvo. Igrala se 28. minuta kada je Varela na asistenciju Hulka zabio za 1:0. S tim rezultatom se otišlo na pauzu. Gosti su izjednačili u 55. minuti autogolom Alvara Pereire.

City je u nastavku utakmice tražio priliku za pogodak, ali bezuspješno. Dobar potez trenera Mancinija bio je uvođenje u igru Agueroa, koji je 78. minuti zamijenio Balotellija, a sedam minuta kasnije postigao pogodak i donio svojoj ekipi pobjedu.


P1-0M by fasthighlights

Bh. reprezentativac Edin Džeko utakmicu je odgledao s klupe.

Na Britannia stadionu, Stoke je ugostio Valenciju, koja je odnijela minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. U 36. minuti Mehmet Topal zatresao je mrežu Asmira Begovića, koji je na golu bio od prve minute.


szólj hozzá: FCP1-1CY

Evropa liga, rezultati:

Porto - Manchester City 1:2 Stoke City - Valencia 0:1 Steaua Bukurest - Twente 0:1 Wisla Krakow - Standard Liege 1:1 Udinese - PAOK 0:0 Trabzonspor - PSV 1:2 Hannover - Club Brugge 2:1