Liga prvaka
0

City remizirao s Napolijem, Realu minimalna pobjeda

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U srijedu je odigrano 1. kolo Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Utakmica Manchester Cityja, našeg Edina Džeke, i talijanskog Napolija završena je nepopularnim rezultatom 1:1. Dinamo se u Zagrebu dobro branio, veliki Real Madrid uspio je postići samo jedan pogodak.

Najveću senzaciju u večerašnjim utakmicama 1. kola Lige prvaka priredio je turski doprvak Trabzonspor koji je u sklopu grupe B na San Siru srušio milanski Inter s 1:0.

"Nerazzurri" su tako nakon poraza od Palerma na startu Serije A, i Ligu prvaka otvorili na loš način. Štaviše, poraz od Trabzonspora još je veće iznenađenje, a kreirao ga je Čeh Ondrej Čelustka koji je u 76. minuti svladao Julija Cesara. Tome je prethodio udaraca Halila Altintopa koji je pogodio gredu.

Lille je u drugoj utakmici grupe B imao dva pogotka prednosti protiv CSKA-a, ali je Rusima gostujući bod osigurao Seydou Doumbia golovima u 72. i 90. minuti.

Alex Ferguson je na lisabonski Luz izveo prilično šareni sastav Manchester Uniteda koji je na koncu došao do boda (1:1) protiv Benfice u grupi C. Portugalci su poveli u 24. minuti preko Oscara Cardoza kojeg nije uspio zaustaviti Jonathan Evans. Za "crvene vragove" je izjednačio veteran Ryan Giggs sjajno pogodivši lijevom nogom sa 17 metara u 42. minuti. Basel je u istoj grupi postao jedini domaćin koji je u srijedu došao do pobjede. Švicarci su svladali Otelul Galati iz Rumunjske s 2:1.

Bayern je u grupi A slavio s 2:0 u gostima kod Villarreala s pogocima Tonija Kroosa i Rafinhe. Manchester City i Napoli su odigrali neriješeno 1:1. Talijani su poveli u 69. minuti pogotkom Edinsona Cavanija, ali domaći su ugrabili bod pet minuta kasnije kada je iz slobodnog udarca pogodio Aleksandar Kolarov. Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko igrao je za "građane" do 81. minute kada ga je zamijenio Carlos Tevez.

U grupi D nogometaši Dinama namučili su veliki Real Madrid. "Kraljevski klub" je na kraju slavio na stadionu Maksimir s 1:0 pogotkom Angela di Marije.

Hrvatski prvak se vrlo dobro držao tokom cijelog prvog poluvremena. Iako je ekipa suspendiranog Josea Mourinha imala veći posjed lopte, ne može se reći da je Dinamo bio u posebno podređenom položaju.

Liga prvaka, 1. kolo:

grupa A:

Manchester City – Napoli 1-1 (Kolarov 74 / Cavani 69) Villarreal – Bayern 0-2 (Kroos 7, Rafinha 76)

grupa B:

Lille – CSKA 2-2 (Sow 45, Pedretti 57 / Doumbia 72, 90) Inter – Trabzonspor 0-1 (Čelustka 76)

grupa C:

Basel – Otelul Galati 2-1 (Frei 39, 84-11m / Pena 58) Benfica – Manchester United 1-1 (Cardozo 24 / Giggs 42)

grupa D:

Dinamo – Real Madrid 0-1 (Di Maria 53)

Ajax – Lyon 0-0