Nogomet
1

City potopio CSKA, vatrena borba Juventusa i Reala završila remijem

Klix.ba
Manchester City - CSKA (Foto: AFP)
U okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka tim našeg Edina Džeke Manchester City slavio je protiv CSKA iz Moskve rezultatom 5:2. U najzanimljivijem meču večeri Juventus i Real Madrid su nakon energične igre odigrali neriješeno 2:2.

Manchester City - CSKA Moskva 5:2

Susret je između ova dva tima je počeo veoma energično i već u 3. minuti dosuđen je penal za domaćina. Zoran Tosić je zakasnio sa startom i oborio protivnika, te je sudija svirao penal koji je izveo Sergio Aguero i pogodio za vodstvo svog tima od 1:0.

CSKA je imao priliku da izjednači u 12. minuti kada se Doumbia našao u šesnaestercu, ali pucao je visoko iznad gola.

Cityjev Silva pokušava potvrditi vodstvo u 18. minuti kada je dočekao centaršut u šesnaestercu, ali neprecizno puca i lopta odlazi lijevo od gola. No, ono što nije pošlo za rukom Silvi pošlo je Agueru koji u 21. minuti postiže svoj drugi gol. Asistirao mu je Nasri za 2:0.

U 31. minuti City postiže još jedan pogodak preko Alvara Negrede koji je primio odličan pas od Aguera i lagano poslao loptu u mrežu za 3:0. U nadoknadi prvog poluvremena CSKA smanjuje vodstvo Cityja na 3:1. Strijelac je bio Doumbia.

Utakmicu je obilježila i povreda CSKA-ovog igrača Ahmeda Muse koji je mora napustiti igru u 36. minuti. Naš reprezentativac Edin Džeko nije ulazio u igru.

Juventus - Real Madrid 2:2

Juventus je krenuo napadački u ovu utakmicu, ali Realova odbrana blokirala je sve pokušaje. Zvijezda gostujućeg tima Cristiano Ronaldo zaprijetio je u 10. minuti kada je ušao u šesnaesterac i pucao, ali lopta je prošla pored stative. Opasno za Juventus je bilo i u 13. minuti kada Gareth Bale uspijeva proći kroz Juventusovu odbranu i u šesnaestercu šutira loptu nisko na sredinu gola, no golman brani.

U 17. minuti zaprijetio je domaćin kada Claudio Marchisio prvi stiže na odbijenu loptu u šesnaestercu i odmah puca nisko po sredini gola. No, jedan od odbrambenih igrača je uspio zaustaviti loptu na gol liniji umjesto golmana. Pokušava Marchisio i u 28. minuti šutirajući glavom prema golu, ali golman se baca na pravu stranu i brani.

Prvi gol imali smo priliku vidjeti tek u 42. minuti i to iz penala koji je izveo Arturo Vidal i doveo Juventus u prednost od 1:0.

Sedam minuta nakon povratka s pauze Real izjednačava rezultat. Cristiano Ronaldo je postigao gol nakon divne asistencije Benzeme. Šut mu nije bio jak i išao je po sredini gola, ali golman svejedno nije uspio to odbraniti. U 53. minuti bilo je 1:1. Već sedam minuta kasnije Real stiže u vodstvo od 2:1. Gareth Bale je prošao kroz Juventusovu odbranu nakon sjajnog pasa i preciznim šutem savladao golmana.

No, već u 65. minuti Juventus izjednačava na 2:2. Strijelac je bio Fernando Llorente koji je šutirao glavom. Golman ovdje nije imao šanse. Utakmica je okončana rezultatom 2:2.

Liga prvaka, 4. kolo:

Grupa A

Shakhtar - Bayer 0:0 Real Sociedad - Manchester United 0:0

  1. Machester United 8
  1. Bayer 7
  2. Shakhtar 5
  3. Real Sociedad 1

Grupa B

Juventus - Real Madrid 2:2 Kopenhafen - Galatasaray 1:0

  1. Real Madrid 10
  2. Galatasaray 4
  3. Kopenhagen 4
  4. Juventus 1

Grupa C

Olympiacos - Benfica 1:0 PSG - Anderlecht 1:1

  1. PSG 10
  2. Olympiacos 7
  3. Benfica 4
  4. Anderlecht 1

Grupa D

Manchester City - CSKA Moskva 5:2 Viktoria Plzen - Bayern 0:1

  1. Bayern 12
  2. Manchester City 9
  3. CSKA Moskva 3
  4. Viktoria Plzen 0