Ništa od odlaska
0

City odbio Tevezov zahtjev za transferom

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Engleski nogometni prvoligaš Manchester City potvrdio je da je kapiten ovog tima, argentinski 26-godišnji napadač Carlos Tevez, podnio pismeni zahtjev za transferom. Klub je taj zahtjev odbio.

Trenutno drugi strijelac Premierlige (deset golova) napisao je formalni zahtjev za transferom svega nekoliko sati nakon što su njegovi saigrači pobijedili West Ham s 3-1 u 17. prvenstvenom kolu. On sam je odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

Tevez je proteklih mjeseci često isticao kako mu jako nedostaje porodica koja i dalje živi u Argentini, te kako sve teže podnosi razdvojenost. Osim toga, imao je i brojne svađe ili svađice i nesuglasice s talijanskim trenerom Robertom Mancinijem.

Manchester City je izdao saopćenje, iz kojeg izdvajamo:

"Jako smo razočarani akcijom koju su poduzeli Carlosovi zastupnici. Koristimo priliku da izvijestimo kako je klub zahtjev našeg kapitena odbio. Roberto Mancini i svi ostali djelatnici kluba uvijek su pokazivali, a činit će to i dalje, senzibilnost prema Tevezovoj porodičnoj situaciji. Kada je Carlos nedavno zatražio dopuštenje za odlazak u Argentinu, klub mu je izašao u susret.

Znakovito je da je klub posljednjih mjeseci pirmao zahtjeve Carlosovih zastupnika za pregovore o poboljšanju i produženju Carlosovog ugovora. U skladu s klupskom politikom da uslijed sezone ne obavlja pregovore o produženju ugovora, ti zahtjevi nisu bili odobreni. Carlosov petogodišnji ugovor je na snazi za još tri i po sezone, te je on najbolje plaćeni nogometaš Manchester Cityja.

Na zahtjev Carlosa Teveza za transferom gledamo kao na nesretno i nepotrebno ometanje, a klub će ostati usredotočen na utakmice koje su pred njim u vrlo obećavajućoj sezoni. Carlosu ostaju otvorena vrata za nastupe u nadolazećim utakmicama".