Za "odbjeglog" daju "nepreciznog"
0

City odbio ponudu Liverpoola koji je nudio zamjenu Carrol-Tevez

Totalsport
Carlos Tevez: City trraži 25,2 miliona funti
Carlos Tevez: City trraži 25,2 miliona funti
Engleski premierligaš Manchester City odbio je ponudu Liverpoola koji je u zamjenu za kontroverznog argentinskog nogometaša Carlosa Teveza nudio najskuplji klupski "promašaj", napadača Andyja Carrolla.

Ako je vjerovati napisima engleskih medija, Liverpool je bio spreman izgubiti i do 10 miliona funti u slučaju da City prihvati ponudu i uzme "nepreciznog" Carrolla, a njima u zamjenu pošalje "odbjeglog" Teveza.

Carroll je u redove Redsa stigao prošle sezone iz Newcastlea kao osmi najskuplji igrač u historiji engleskog klupskog nogometa (35 miliona funti). Međutim, taj se potez uprave pokazao kao veliki promašaj s obzirom da je 23-godišnji Englez u 36 nastupa postigao svega šest pogodaka. Samo sezonu ranije Carroll je u 26 nastupa za Svrake upisao 13 golova i sedam asistencija u Premiershipu.

The Observer je u svom tekstu objavio da je Liverpool kontaktirao čelnike Cityja nudeći im Carrolla u zamjenu za Teveza što su ovi glatko odbili, iako je Englez igrač o kojem je menadžer Roberto Mancini imao samo riječi hvale. S druge strane, The Sunday Times je u svom članku kao razlog odbijenice naveo ustrajnost Cityja da proda Teveza i olakša klupsku blagajnu koja je prema posljednjim informacijama prilično popunjena "previsokim" primanjima. Cijena koju City traži iznosi 25.2 miliona funti.

Engleski mediji navode i da se Tevez planira vratiti u Manchester, možda već ovog vikenda, kako bi se pokušao ponovno "ubaciti" u ekipu iz koje je sam iskočio.