Marca
0

City odbio ponudu Barcelone za Robinha

Totalsport
Četrdeset miliona eura, piše madridska Marca, ponudila je Barcelona Manchester Cityju za brazilskog nogometnog čarobnjaka Robinha (25). Nakon kratke zadrške, ponuda je odbijena.

Marca piše da je menadžer Mark Hughes s arapskim vlasnicima kluba vijećao o ponudi i isprva zaključio da ne bi bilo zgorega zaraditi na Brazilcu, koji je prije godinu dana doveden iz Reala za odštetu od 32.5 miliona eura. Ipak, malo potom vodeći su se ljudi kluba s Eastlandsa predomislili: Robinho ostaje vođa Citiyeve revolucije!

Barcelona je, navodi isti izvor, vidjela atraktivnog Brazilca, koji još uvijek nije dosegao optimalnu afirmaciju svog talenta, kao posljednje u nizu pojačanja s kojima bi krenuli u odbranu prošlosezonske trostruke krune. Zasad im to nije uspjelo.

Sezonu transfera vrlo su vjerojatno završili dovođenjem stasitog 23-godišnjeg ukrajinskog stopera Dmitra Čigrinskog, kojeg su iz Šahtara iz Donjecka doveli za navodnih 25 miliona eura. U ponedjeljak ujutro ukrajinski će reprezentativac odraditi drugi dio ljekarskog pregleda nakon čega će, malo iza podneva, biti predstavljen novinarima.