Nogomet
8

City nakon preokreta savladao Burnley u gostima, Aguero dvostruki strijelac

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester City je u 13. kolu Premiershipa nakon preokreta savladao Burnley u gostima rezultatom 2:1, a dvostruki strijelac za Građane bio je Sergio Aguero.

Domaćin je poveo već u 14. minuti susreta. Robinson je poslao dugu loptu sa centra iz slobodnog udarca, Stones je glavom izbio loptu na oko 25 metara, a Marney je iz voleja pogodio desni donji ugao Bravovog gola.

Nakon gola City je napravio pravu opsadu Robinsonovog gola, a Građani su do izjednačenja mogli doći u 35. minuti kada je Toure iskosa šutirao, ali je pogodio samo stativu.

Nakon kornera u 37. minuti City je izjednačio. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru lopta je nekako došla do Aguera koji je ubacio u mrežu ispod Robinsona za 1:1. Argentinac je sa dvije minute kasnije mogao donijeti i preokret Građanima, ali je njegov udarac s vrha kaznenog prostora fantastičnom intervencijom odbranio Robinson.

U 60. minuti susreta Aguero je postigao svoj drugi gol na meču. Nakon katastrofalne reakcije odbrane domaće ekipe lopta je došla do Fernandinha koji asistira Argentincu koji pogađa praznu mrežu za preokret Cityja.

Do kraja meča Burnley je pokušao doći do izjednačenja, no odbrana Građana je uspjela izdržati i tri boda su otišla u plavi dio Manchestera.