Edin Džeko
0

"City je napravio veliki korak prema globalizaciji"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Najveće ovojanuarsko pojačanje engleskog Premierligaša Manchester Cityja bio je sjajni bosanskohercegovački napadač Edin Džeko, dosadašnja zvijezda Wolfsburga.

Džeko bi vrlo brzo trebao postati i zvijezda kluba koji se trenutno nalazi na trećem mjestu tabele Premiershipa, iza Manchester Uniteda i Arsenala, a posljednje Džekine izjave su bile usmjerene prema usporedbi dva gradska rivala, njegovog Cityja i Uniteda.

"Da, mislim da City ima mnogo više navijača od Uniteda u gradu. Vjerujem da govorim istinu", rekao je 24-godišnji nogometaš BiH i nastavio: "Na stadionu Uniteda možete vidjeti navijače iz mnogih krajeva svijeta. Oni su odavno postali globalno popularan tim, a City je imao težište navijača u svojim sagrađanima."

Džeko je dodao: "Otkad su došli novi vlasnici u Manchester City mislim da je i moj klub napravio taj korak prema globalizaciji. Mnogo je više pojačanja, postali smo jači, a to znači da smo i skupili određeni broj navijača širom svijeta. Mislim da smo napravili veliki korak prema globalizaciji kluba i to je pozitivna stvar."