Nogomet
1

Čitatelji Marce izabrali najbolju stranu ekipu Reala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Čitatelji madridske Marce sastavili su najbolju Realovu ekipu ikada, sastavljenu isključivo od stranaca koji su tokom karijere igrali u Kraljevskom klubu.

Marca je potaknuta činjenicom s uzvratne četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Galatasarayja, ove sedmice, osmislila tu anketu. Naime, u Istanbulu je Real započeo utakmicu sa samo jednim Špancem unutar prvih 11 - bio je to golman Diego Lopez.

Navijači su tako, u formaciji 3-4-3, za najbolju ekipu izabrali na golu Nijemca Bodu Illgnera. Odbranu čine Talijan Fabio Cannavaro, Brazilac Roberto Carlos i sadašnji član Mourinhove ekipe, mladi Francuz Varane. U veznom redu su redom sve genijalci - Argentinac Fernando Redondo, Portugalac Luis Figo, Francuz Zinedine Zidane i Danac Michael Laudrup. Napad je atomski - dva Ronalda, brazilski i portugalski Cristiano, te Alfredo di Stefano.

Najuvjerljiviju pobjedu odnio je Illgner za kojeg je glasalo više od 70 posto navijača, ali samo zbog činjenice što nije imao pravu konkurenciju. Niti napadače nije bilo teško izabrati, dok je najveća borba trajala za četvrtog u veznom redu, gdje je Laudrup za milimetar bio bolji od današnjeg člana ekipe Mesuta Özila, te nešto starijeg njemačkog "plavog anđela" Bernda Schustra.

Najbolja strana ekipa madridskog Reala (po izboru čitatelja Marce, 3-4-3):

Illgner - Cannavaro, Varane, Roberto Carlos - Redondo, Figo, Zidane, Laudrup - Ronaldo, Di Stefano, Cristiano Ronaldo