Bundesliga
0

Čitatelji Goal.com izabrali Kagawu za igrača polusezone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Apsolutni hit u jesenskom dijelu nogometne Bundeslige je bila dortmundska Borussija koju, već sada, mnogi vide kao budućeg prvaka Njemačke.

Takav stav je donekle logičan jer tim iz Dortmunda ima ogromnu prednost pred suparnicima. Drugom i trećem, Mainzu i Bayeru, bježe deset bodova, četvrtom Hannoveru dvanaest, a aktuelnom prvaku Bayernu, koji je na petom mjestu, četrnaest bodova.

Nogometni internet-portal Goal. com ponudio je, pak, svojim čitateljima mogućnost glasanja za najboljeg igrača polusezone u Bundesligi i potpuno su u toj anketi dominirali igrači Borussije.

Za najboljeg je igrača tog razdoblja Bundeslige izabran 21-godišnji Japanac Shinji Kagawa koji je skupio 34 posto glasova čitatelja. Recimo da je Kagawa tokom 17 nastupa postigao osam pogodaka. Drugi je na toj tabeli turski veznjak Nuri Sahin, također iz Borussije, sa 28 posto glasova.

Treće je mjesto osvojio golman Schalkea Manuel Neuer sa 17 posto glasova, dok je i na četvrtom mjestu igrač Borussije. U pitanju je odbrambeni igrač Mats Hummels sa devet posto glasova.