Tri dana do susreta Sarajevo - GOŠK
0

Čisti se snijeg sa sjeverne tribine, teren u užasnom stanju

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
FK Sarajevo je danas u saradnji sa Udruženjem navijača Fudbalskog kluba Sarajevo organizovalo čišćenje tribina stadiona Asim Ferhatović Hase. Pozivu se odazvalo oko 50 navijača Bordo kluba. Prema dosad viđenom, teren je u užasnom stanju, a utakmica između Sarajeva i GOŠK-a se igra u nedjelju.

Akcija čišćenja snijega je organizovana s ciljem da se stvore optimalni uslovi za odigravanje utakmice 17. kola Premijer lige BiH u kojoj Sarajevo dočekuje ekipu GOŠK-a u nedjelju.

Glasnogovornik FK Sarajevo Tarik Trbić je rekao da čišćenje snijega dobro napreduje, ali da je teren u užasnom stanju.

"Akciji se odazvalo oko 50 navijača koji čiste sjevernu tribinu i kreću se prema zapadnoj tribini. Zaista ne znam šta će biti sa istočnom tribinom. Pripadnici Civilne zaštite i Centra za sport i rekreaciju rade na čišćenju terena na kojem se nalazi manji sloj snijega. Međutim, teren je u užasnom stanju. Nadam se da će do nedjelje biti bolje", izjavio je Trbić za portal Sarajevo-x.com.

Inače, stadionom Asim Ferhatović Hase upravlja Centar za sport i rekreaciju. Imajući u vidu da snijeg ne pada već duže vrijeme, čini se da se dosta kasno krenulo u akciju čišćenja te snijeg i dalje prekriva travnjak. Direktor FK Sarajevo Dino Selimović se složio s tim da je čišćenje trebalo organizovati ranije.

"Slažem se da se stadion trebao početi čistiti ranije. Mi smo insistirali da se to učini, ali kada smo vidjeli da od toga nema ništa, pokrenuli smo akciju. Međutim, vjerujem da nije isuviše kasno i da će teren biti spreman za igru do nedjelje", rekao je Selimović.

Utakmica između Sarajeva i GOŠK-a se igra u nedjelju od 15 sati.