Mediji špekuliraju
0

Ćiru sada želi i turski Bešiktaš?

Sarajevo-x.com
Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blažević
U svojoj 75-toj godini života, proslavljeni Ćiro Blažević mogao si ponovo suočiti sa promjenom trenerske klupe. Sada turski mediji špekuliraju kako bi se zbog problema u kineskom nogometu, skoro odmah po odlasku u Šangaj, Ćiro mogao naći u turskom Bešiktasu.

Zbog istrage koja se širom svijeta provodi oko navoda o namještanju utakmica i umiješanosti kladioničarske mafije, i pred samim Ćirom je dilema da li da ostane u Kini i dobro zaradi, uprkos svemu, ili se vrati u domovinu, ili možda nešto treće.

Prema pisanju svih hrvatskih medija, nešto treće bi moglo biti odlazak u turski Besiktas koji navodno pokazuje interes za njegovim angažiranjem kao trenera, ne pita za cijenu i želi još više učvrstiti svoju poziciju.

U Turskoj Ćiro nije nepoznat, posebno nakon optužbi da je namjestio utakmicu u Zenici za pola miliona eura, ali uprkos tome turski prvoligaš želi njegovo prisustvo u svojim redovima.

Zvanične potvrde još uvijek nema ni sa jedne strane, a Ćiro se u Hrvatsku vraća za desetak dana kada bi se moglo znati više detalja.

Dakle, da li će ovo biti njegov definitivni povratak iz Šangaja i odlazak u Istanbul.