Nogomet
17

Ćiro u svom stilu: Nakon onog debakla Ante Čačić mora otići

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bivši selektor nogometne reprezentacije Hrvatske i BiH Miroslav Ćiro Blažević kazao je da bi Ante Čačić trebao podnijeti ostavku namjesto selektora Hrvatske, nakon poraza od Portugala i preranog ispadanja sa Eura.

"Nakon onog što smo vidjeli na Euru i tog debakla, niko ne može biti siguran da je Ante Čačić pravi čovjek da Hrvatsku vodi prema Rusiji", kazao je popularni Ćiro.

On je dodao kako ne misli da je Francuska bila zadnja šansa aktuelne generacije.

"Siguran sam da ćemo u ove dvije godine do SP-a u Rusiji pronaći još nekoliko talenata koji će dostojanstveno braniti renome hrvatskog nogometa. Otkako je moj dragi prijatelj Slaven Bilić napravio smjenu generacije, stvoren je kadrovski ustroj koji se stalno obnavlja i zahvaljujući fenomenu da naše podneblje daje najbolje igrače, uspjeli smo zadržati visoku razinu", istakao će Ćiro.

Blažević smatra da je Čačić pokazao sve nedostatke koji su Hrvatsku izbacili s Eura.

"Protiv Portugala se pokazalo da nema kapacitet da bi dao taj neophodni utjecaj. Ko je kriv za to što smo ispali od slabije momčadi. Igrači nisu krivi, jer dali su sve od sebe, borili se do zadnjeg daha i njima se ne može ništa zamjeriti. Čačić je igrao protiv San Marina zadnju pripremnu utakmicu, smiješno", zaključio je Ćiro.