"Političari, što nas svađate?"
0

Ćiro se izvinio zbog izjava o "srpskom lobiju"

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Blažević izvinio se zbog neodmjerenih izjava o takozvanom "srpskom lobiju", koji je navodno "minirao" plasman reprezentacije BiH na predstojeće Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

Blažević je, između ostalih, za sabotažu optužio Zvjezdana Misimovića, jednog od najboljih igrača selekcije BiH, ali i prozvao premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

"Istina je, rekao jesam, ali to je iz mene govorilo razočaranje poslije baraža sa Portugalom. Izrekao sam seriju gluposti i žao mi je zbog toga. Žao mi je što sam povrijedio brojne prijatelje poput Dodika, (predsjednika Fudbalskog saveza RS) Mileta Kovačevića, (generalnog sekretara FS RS) Rodoljuba Petkovića", rekao je Blažević.

On je dodao da bi rado ostao selektor fudbalske reprezentacije BiH.

"To je moja želja, ali ne znam hoće li mi postaviti visoke prepreke. Imam dovoljno godina i iskustva da ne preskačem previsoke tarabe", rekao je Blažević za "Alternativnu televiziju".

On je ponovio da je "izgladio spor" sa Misimovićem, te još jednom uputio izvinjenje predsjedniku Vlade RS.

"Dodik je moj prijatelj i sigurno mi je oprostio na neodmjerenim izjavama", rekao je Blažević.
On je pozvao političare u BiH da se ugledaju na njega i pomire narode - Srbe, Bošnjake i Hrvate.

"Ugledajte se na starog idiota poput mene i vidjećete kako će ova zemlja, u kojoj žive najbolji ljudi, krenuti naprijed. Moj najveći uspjeh je što je pun stadion u Zenici skandirao ime jednog Srbina Nemanje Supića. To je najveći uspjeh reprezentacije BiH", rekao je Ćiro. I onda završio u svom stilu: "Političari, što nas svađate, majku vam vašu."