Nogomet
0

Ćiro pobjedom debitovao i u Tuzli, radost mu donijeli Jusufbašić i Selamović

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poslije pobjede nad trećeligašem iz susdjedne Hrvatske, Jadranom iz Gunje rezultatom 4:1, fudbaleri tuzlanske Slobode ostvarili su pobjedu i u drugoj pripremnoj utakmici sa Budućnosti iz Banovića 2:1 (1:1).

Ujedno ovo je bio debi Miroslava Ćire Blaževića pred tuzlanskom publikom, a treba naglasiti kako je pripremnu utakmicu na pomoćnom terenu stadiona Tušanj pratilo blizu 1.000 gledalaca.

Ćiro, s bijelim šalom oko vrata, dočekan je ovacijama. Navijači su tražili pobjedu, ali su se prvi radovali gosti. Naime, Muhamed Mujić je postigao rijetko viđen gol i zasluženo dobio aplauze.

Sloboda je potom zaigrala agresivnije, igru je organizovao Edin Husić, dok su u napadu prijetili Krpić, Kapić i Jusufbašić. Potonji je postigao gol u 36. minuti i poravnao rezultat na 1:1. U nastavku je Blažević u potpunosti promijenio tim, a radost mu je u 87. minuti donio Mirnes Selamović pobjedničkim golom.

Nakon susreta Blažević nije previše komentarisao igru, naglasivši kako će uočene nedostatke pokušati otkloniti na pripremama u Kopru, koje počinju u subotu.

Inače, Sloboda je u zimskoj pauzi dobila 13 novih igrača, dok su Tušanj napustila sedmorica. U današnjih prvih 45 minuta igrali su: Fejzić, Moranjkić, Salihović, Efendić, Mehidić, Omić, Husić, Jusufbašić, Krpić, Kapić, J. Mujkić. , dok su priliku u drugih 45. minuta dobili: Hadžić, Mehanović, Kuduzović, Čejvanović, A. Mujkić, Huseinbašić, Musić, Jahić, Pršeš, Halilović i Selamović.