28. marta u Genku
0

Ćiro objavio sastav tima za Belgiju

FENA
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević danas je na pres-konferenciji saopštio imena igrača koji su najbliže prvom timu, koji će 28. marta početi susret u Genku, protiv selekcije Belgije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Blažević je najavio da će naš tim u Genku nastupiti u sljedećem sastavu: Mitrović, Spahić, Nadarević, Pandža, Berberović, Topić, Damjanović, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko.

Konačnu odluku o prvom timu i igračima koji će sjediti na klupi Blažević će donijeti nakon dva planirana treninga.

"Danas i sutra imamo treninge, nakon čega ćemo iskristalizirati ono što još nismo, moguće je da će doći do izvjesnih promjena. Imamo stanovitih poteškoća, koje su već svima dosta poznate, ali to nije razlog da nas napusti ono najelementarnije, a to je optimizam baziran na argumentima. Bez obzira na to što nam nedostaju četiri igrača mi imamo respektabilnu ekipu i nadasve odlučnost da ostvarimo plan. S obzirom na snagu protivnika to nam se nameće kao imperativ. Željeni podvig možemo napraviti samo pod uvjetom da nadmašimo svoje postojeće kapacitete jer nas očekuje jedna uistinu teška utakmica", kazao je Blažević.

O protivniku i šansama naše reprezentacije u prvom susretu Blažević ističe, da su Belgijanci favoriti te da bi izuzetno bio zadovoljan kada bismo igrali neriješeno, ali da se u Genku može dogoditi i "ono što priželjkujemo - pobjeda".

Naš tim u Genku imat će veliku podršku navijača, što će po Blaževićevim riječima imati veliki značaj.

"Vjerovatno je da će naši navijači biti manje brojni od Belgijanaca, ali sam uvjeren da će biti glasniji. Tvrdim da bi čak i oni mogli biti presudni u konačnom rezultatu. Međutim, navijačima impuls uvijek dolazi s terena, moraju vidjeti da njihovi igrači ginu za svaku loptu, u svakom duelu", kaže Ćiro.

Reprezentacija BiH u Belgiju putuje u petak. Susret će se igrati na stadionu Cristal Arena u Genku, čiji je kapacitet 25.000 mjesta, a sudit će ga Rusi Nikolaj Ivanov, s pomoćnicima Nikolajem Golubevom i Večeslavom Semenovim.