Nogomet
9

Ćiro dočekan i ispraćen ovacijama, Sloboda furiozno otvorila proljeće

Piše: D. Brkić
Miroslav Ćiro Blažević svoje „vatreno krštenje“ na klupi Slobode imao je u utakmici sa Mladošću iz Doboja kod Kaknja i okončao ga je trijumfalno. Tuzlaci su golovija Jasmina Mujkića, Damira Mehidića, Harisa Redžepija i Mirze Musića slavili sa 4:0 za ukupnu gol-razliku 10:0 u prve dvije utakmice proljetnog dijela šampionata.

"Naše slavlje su upotpunili kiksevi Jedinstva i Bratstva. Međutim, ni jednu utakmicu ne otpisuje, do kraja, do posljednjeg kola vodit će se bitka za elitu“, kazao je nakons susreta Miroslav Blažević, koji je na Tušnju dočekan i ispraćen ovacijama.

Iz Zagreba je poslata ekipa HRT-a koja je danas pratila svaki korak popularnog Ćire, koji je posljednji put u zvaničnoj utakmici na Tušnju bio u ulozi trenera Prištine daleke 1986. godine.

"Dočekan sam u Tuzli na najbolji mogući način. Imam tu hipoteku i nikako ne mogu iznevjeriti naše navijače“, govori Ćiro.

A navijači su danas na Tušnju zaslužili čistu desetku. Najprije su odali poštu legendarnom navijači Asimu Aliću –Liji, koji je preminuo početkom sedmice, a kasnije su svih 90. minuta bili igrač viška za Slobodu. Na sjevernoj tribini ubilježen je i nesvakidašnji prizor. Jedan od navijača je sa sobom doveo i jarca koji je imao oko vrata crveno-crni šal, a poznato je kako je koza simbol grada podno Ilinčice.

U naredna dva kola Sloboda je gost Čapljine, potom i Radničko u Lukavcu, a potkraj mjeseca igra se derbi sa Jedinstvo iz Bihaća na Tušnju.