Nogomet
0

Ćiro debituje na klupi Slobode: Utakmica u Livnu nije izlet, to je minsko polje

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Poslije intenzivnog pripremnog ciklusa fudbaleri tuzlanske Slobode proljetni dio prvenstva otvorit će gostovanjem u Livnu. Ujedno zvanični debitantski nastup uknjižit će "trener svih trenera“ Miroslav Ćiro Blažević.

"Sine moj, nije utakmica u Livnu izlet kako to neki misle. Takve utakmice su poput minskog polja i moramo biti krajnje koncentrirani. Imamo dolje prijatelja koji mi kažu kako neću pobjediti tako lako. Ali, sine moj, meni je pobjeda potrebna, jer nam ona otvara seriju trijumfa“, kazao je Blažević na konferenciji za novinare.

U Livnu neće moći računati na Ermina Huseinbašića koji odrađuje crveni karton dobijen u dresu Sarajeva, dok su Ardit Shaqiri i Elmir Kuduzović povrijeđeni.

"Znam ja sastav, odlučio sam, ali nije red da prvo tebi kažem pa onda nogometašima u svlačionici. Uglavnom to je sastav koji sam forsirao tokom priprema i smatram kako je kadar da iznese teret veoma važne utakmice“, kaže popularni Ćiro.

Odluka NS Federacije BiH o zabrani odlaska navijačima na gostovanja nije obradovala "trenera svih trenera“.

"Ne može me to nikad obradovati. Navijači su ti zbog kojih igramo, a mi uistinu imamo frenetične i odane navijače. Ali, sačekat ćemo domaću utakmicu pa da im podarimo slavlje“, kaže Blažević.

Debi pred tuzlanskom publikom Miroslav Blažević će imati narednog vikenda kada na Tušanj dolazi Mladost iz Doboja kod Kaknja. Inače, cilj Slobode je povratak u Premijer ligu BiH.