Nogomet
39

Ćiro Blažević za Klix.ba: Raduje me Džekina forma, i Vedad će proraditi

Piše: A. D.
Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blažević
Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za Klix.ba pozdravio je imenovanje Envera Lugušića za novog člana stručnog štaba Zmajeva, a govorio je i o planovima za budućnost, Edinu Džeki, Zvjezdanu Misimoviću te bosanskohercegovačkom klupskom fudbalu.

Enver Lugušić će na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine asistirati Mehmedu Baždareviću. Trener specijalista za rad sa golmanima prvi angažman u našoj najboljoj selekciji imao je u vrijeme kada je selektor bio Miroslav Ćiro Blažević.

"To je najveća korist za bosanskohercegovačku reprezentaciju. Enver Lugušić je najbolji trener golmana i odličan poznavalac nogometne igre“, izjavio je Blažević, priznavši da u posljednje vrijeme manje prati igre bh. reprezentativaca širom Evrope.

Dodao je da trenutno ne razmišlja mnogo o fudbalu.

"Supruga mi je nažalost veoma bolesna i trenutno sam okupiran samo time. Teško da ću negdje raditi dok ona ne stane na noge. Ali sam siguran da ću raditi i dalje“, poručio je bivši selektor.

Obradovao ga je nedavni pogodak Edina Džeke protiv Newcastlea u visokoj pobjedi Manchester Cityja.

"To je Džeki trebalo. Hvala Bogu da je postigao gol. Sad će i Vedad proraditi. Tako je to kod napadača, nekad ulazi sve, a ponekad neće ništa. Sad će i Vedada krenuti“, najavio je Blažević.

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše o eventualnom dolasku Zvjezdana Misimovića u FK Sarajevo.

"To bi bila odlična stvar za klupski fudbal u BiH. Smatram da će Sarajevo osvojiti naslov prvaka BiH ove sezone. Rijeka u Hrvatskoj ne može stići Dinamo koji će se deseti put zaredom okititi naslovom prvaka“, zaključio je Blažević.