Nogomet
408

Ćiro Blažević je novi trener tuzlanske Slobode

Piše: D. Brkić
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Klix.ba)
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Klix.ba)
Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor reprezentacija Hrvatske i BiH, te niza renomiranih klubova, u proljetnoj polusezoni predvodit će tuzlansku Slobodu u njenim nastojanjima da se vrati u Premijer ligu BiH.

Predsjednik Upravnog odbora Azmir Husić danas je s Blaževićem u 11 sati počeo pregovore u Zagrebu, koji su poslije tri sata rezultirali dogovorom. Blažević bi u Tuzlu trebao stići 17. januara, kada će obaviti prozivku i odabrati imena svojih pomoćnika.

"Vraćam se iz Zagreba sretan zbog obavljenog posla", rekao je za Klix.ba Husić. "Mogu potvrditi kako je 'trener svih trenera' novi trener tuzlanske Slobode".

Blažević će Tuzlake predvoditi u proljetnoj polusezoni, a postoji mogućnost i da se saradnja produži.

Finansijski uslovi dogovora Husića i Blaževića nisu saopšteni, ali nezvanično saznajemo kako će Ćiro dobiti dio dogovorenog novca odmah po potpisu ugovora dok će imati sasvim pristojnu mjesečnu platu.

Inače, Sloboda je u samo tri dana dovela pet igračkih pojačanja, golmana Irfana Fejzića, Alema Plakala, Elmira Kuduzovića, Stanišu Nikolića i Jasmina Moranjkića.

Poslije 15 osiguranih kola u Prvoj ligi FBiH, Sloboda je trećeplasirana sa pet bodova zaostatka za vodećim Jedinstvom iz Bihaća.