Nogomet
341

Ćiro Blažević: Grupa ne može biti bolja, idemo na Euro 2016.

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Miroslav Ćiro Blažević, popularni "trener svih trenera“, u vrijeme žrijebanja kvalifikacionih grupa za Euro 2016. u Francuskoj bio je sa svojim pulenima na putu za Srebrenik.

Sloboda danas igra posljednju pripremnu utakmicu, a nekadašnji selektor reprezentacija Švicarske, Hrvatske, Kine, Irana i Bosne i Hercegovine je, žargonski rečeno, na prvu prokomentarisao današnji žrijeb u Nici.

"Pročitajte mi još jednom ko je sa Bosnom i Hercegovinom u grupi“, rekao nam je Ćiro, a nakon što je odslušao imena rivala rekao je:

"Grupa ne može biti bolja. Poslije Mundijala idemo i na Evropsko prvenstvo!“, rekao je on. Potom smo mu izdiktirali rivale reprezentacije Hrvatske među kojima je i Italija koju je Ćiro, kako nam je rekao, "birvaktile" dobijao.

"Nije ni ta grupa loša. Hrvatska je sa mnom bila ispred Italije u tim kvalifikacijama, a sjetit ćete se kako je i Bosna i Hercegovina pod mojim vodstvom bila ispred Belgije. Bit će to zanimljive kvalifikacije, ali očekujem plasmane obje reprezentacije na završnu smotru“, kazao je Miroslav Ćiro Blažević za portal Klix.ba.