Nogomet
33

Cimirot i Kvesić najavili borbu za svih šest bodova iz mečeva sa Velsom i Belgijom

Klix.ba
Josip Kvesić i Gojko Cimirot
Josip Kvesić i Gojko Cimirot
Nogometni reprezentativci BiH Gojko Cimirot i Josip Kvesić su u razgovoru za oficijelnu stranicu Nogometnog saveza BiH istakli da Zmajevi žele osvojiti svih šest bodova iz predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Cimirot je zahvaljujući odličnim igrama za mladu selekciju BiH i FK Sarajevo zaslužio poziv u reprezentaciju BiH, gdje se od njega u narednim godinama mnogo očekuje.

"Pripremamo se u Trening centru u Zenici gdje imamo fantastične uslove za rad. Očekuju nas dvije teške utakmice. Želimo da osvojimo šest bodova čime bismo napravili veliki iskorak na putu ka Evropskom prvenstvu", izjavio je Cimirot.

Poziv za Kvesića je stigao nakon što je zbog povrede svoj dolazak na okupljanje Zmajeva otkazao Sejad Salihović. Ipak, to ne znači da sjajni nogometaš Željezničara nije već odavno zaslužio mjesto u A selekciji. On je poziv dobio i ranije, ali ga je teška povreda udaljila od dresa sa državnim grbom. No, Kvesić je sada napokon tamo gdje mu je i mjesto.

"Prvi utisci sa okupljanja su fenomenalni, momci su me primili na sjajan način. Očekujem da u naredne dvije utakmice osvojimo što više bodova. Nadam se pobjedama, pogotovo u prvoj utakmici u Cardiffu. Poslije nam dolazi Belgija koja je dosta kvalitetniji tim od Velsa, ali i protiv njih idemo na tri boda", rekao je Kvesić.

Zmajevi će 10. oktobra biti gosti Velsu u Cardiffu, a tri dana kasnije će na stadionu "Bilino Polje" u Zenici dočekati Belgiju.

Podsjetimo, BiH je na otvaranju kvalifikacija poražena u Zenici od Kipra rezultatom 1:2.