Francesco Totti
0

"Čim osjetim da nisam pravi idem u penziju"

Totalsport
Francesco Totti (Foto: Reuters)
Francesco Totti (Foto: Reuters)
Iako će 27. septembra napuniti 34 godine Francesco Totti ne razmišlja o penziji, ali priznaje da će "biti prvi koji će baciti peškir" kada shvati da više nije na nivou potrebnom za igranje u Seriji A.

Premda u poznim igračkim godinama Romin je kapiten i dalje predvodnik ekipe u kojoj je proveo cijelu karijeru odbivši ponude Real Madrida, Intera i(li) Manchester Uniteda.

"Nikada nisam požalio što sam ostao u svome gradu i u timu za koju sam oduvijek navijao", kaže Totti koji u dresu "vučice" igra bez prekida od 1992. godine.

"Nije to lako, uvijek postoje stvari koje su dobre i koje su loše. Moja je prednost u tome što ovdje za mene nema tajni, što poznajem svaku travku na terenu. Mana je u tome što sam uvijek u centru pažnje. Ipak, ponosan sam na svoj izbor koji je donesen srcem, a ne glavom."

"Nisam razmišljao što ću nakon karijere, o tom danu ne sanjam. Još se uvijek osjećam kao nogometaš. Kada to više ne bude slučaj prvi ću baciti ručnik i umiroviti se. Ne želim završiti na klupi i biti igrač za deset utakmica po sezoni, pa ću se, čim osjetim da više nisam Totti, povući. Jasno, nadam se da to neće biti tako brzo", zaključio je.

Inače, Totti je za Romu ugovorno vezan do 2014. godine.