Stavio tačku na "i" pogotkom
2

VIDEO / Cijeli San Siro skandirao Super Mariju

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Nogometaši Italije uspješno su obavili novi kvalifikacijski test. Na San Siru je Prandellijeva ekipa pobijedila Dansku 3-1, iako je cijelo drugo poluvrijeme odigrala s igračem manje.

Na odmor se otišlo uz 2-1 Italije, a onda je u 46. minuti domaći napadač Osvaldo, inače igrač Rome, zaradio crveni karton. No, uprkos igraču manje Italija nije primila pogodak do kraja, već ga je, čak štaviše, zabila. Strijelac pogotka koji je stavio tačku na "i" novog talijanskog uspjeha je bio Mario Balotelli, kojem je skandirao cijeli San Siro - 37.000 okupljenih navijača.

"Engleski stadioni imaju posebnu atmosferu, ali San Siro je za mene uvijek bio i ostat će nogometni hram. Posebne me emocije obuzmu svaki put kada ovdje igram", bile su riječi Balotellija, koji je odigrao prvu utakmicu nakon Evropskog prvenstva za "azzurre".

Inače, Italija je sada neporažena u posljednje 34 kvalifikacijske utakmice za svjetska ili evropska prvenstva, pri čemu je ostvarila 27 pobjeda uz sedam remija.

"Lijepa utakmica, a posebno mi je drago zbog Balotellija. On je nevjerovatan talent, on ovako dobro može i treba odigrati svaku utakmicu", rekao je selektor Cesare Prandelli.