Nogomet
412

Chris Coleman: Nikad nisam bio sretniji zbog poraza od 2:0

Piše: E. M.
Chris Coleman (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Chris Coleman (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor Velsa Chris Coleman na večerašnjoj konferenciji za novinare koja je održana nakon utakmice BiH - Vels je kazao da nikada nije bio sretniji zbog poraza od 2:0.

"Nikad nisam bio sretniji zbog poraza od 2:0. Pomalo je razočaravajuće, ali tako je kako jeste. Noćas nismo uspjeli, ali ono što je činjenica je da smo sve pokušali i dali od sebe. Neigranje Bešića i Džeke nije utjecalo na naš koncept igre, igrali smo kao uvijek. Desilo se da smo izgubili, a ona dobra stvar u čitavoj koncepciji jeste da je Izrael izgubio i to mijenja situaciju", izjavio je Coleman, te dodao:

"Mi smo bili fokusirani na utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom, pa tek onda se fokusiramo na utakmicu sa Andorom. Već očekujemo da ćemo tamo dobiti povoljniji rezultat i nećemo biti iznenađeni."

Na pitanje novinara da li je iznenađen večerašnjim rezultatom, Coleman je kazao da uprkos svemu, nisu gubili nadu.

"Nismo došli da izgubimo, možda smo konceptualno igrali, igrali smo na duge lopte što rijetko kad radimo, ali nismo gubili nadu kroz čitav tok utakmice. Ovo je bila teška utakmica, ali tim Bosne i Hercegovine nas je pobijedio", dodao je Coleman.

Coleman je kazao da iako ga čeka utakmica u utorak da će ipak dati sebi oduška i večeras popiti koje pivo te se zahvalio porodici i stručnom štabu koji mu je davao veliku podršku.

"Da bi se izdržao pritisak koji sam imao, imao sam ljude koji su me podržavali. Nakon utakmice čuo sam se sa svojom mamom i ona je uživala u utakmici i bila je nasmijana i vjerujem da će svi biti nasmijani", izjavio je Coleman, te dodao da su već na putu prema Francuskoj i da nikada nije mogao pomisliti da će ovo ostvariti.

Ponosan je što je u proteklih devet utakmica bio na čelu Velsa te sumnja da će se nešto slično ponoviti u njegovor karijeri.