Nogomet
7

Chris Coleman: Izgubili smo koncentraciju na pet minuta, Portugal je to kaznio

Klix.ba
Chris Coleman (Foto: EPA)
Chris Coleman (Foto: EPA)
Nakon što je njegova reprezentacija u polufinalu Eura poražena od Portugala, selektor Velsa Chris Coleman je čestitao protivnicima na zasluženoj pobjedi te istakao da je ponosan na svoje igrače.

Pad koncentracije je skupo koštao Velšane koji su na kraju ostali bez finala. Coleman se nada da će Portugal osvojiti Euro.

"Prvi gol je bio ključan. Prvo poluvrijeme je bilo ujednačeno, ali mi nismo uspijevali pronaći svoj ritam. Bilo nam je veoma teško na otvaranju utakmice, ali sve zasluge za to idu Portugalu. Izgubili smo koncentraciju na pet minuta, a kada se nađete u takvoj situaciji protiv Portugala, budete kažnjeni. Čestitam Portugalcima i nadam se da će pobijediti u finalu", izjavio je Coleman.

Velšani su napravili dobar rezultat na Euru, ali su i uživali.

"Izuzetno sam ponosan na tim, nevjerovatno je šta su uradili na Euru i kako su igrali. Ako izgubite čak i kada date sve od sebe, ne možete ništa. Na kraju, ovaj turnir nije posljednji za postojeći tim, ovi igrači će biti zajedno još dugo. Bilo je ovo sjajno iskustvo, nacija je ponosna na reprezentaciju, a i igrači će vremenom biti ponosni na sebe. Uživao sam u svakoj minuti Eura", rekao je Coleman.