Nogomet
3

Chievo golovima Birse pobijedio Inter, Pescara i Napoli remizirali, Lazio savladao Atalantu

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Odigrano je sedam utakmica 1. kola italijanske Serie A. Postignuti su sljedeći rezultati: Atalanta - Lazio 3:4, Bologna - Crotone 1:0, Chievo - Inter 2:0, Empoli - Sampdoria 0:1, Genoa - Cagliari 3:1, Palermo - Sassuolo 0:1, Pescara - Napoli 2:2.

Lazio je sjajno otvorio novu sezonu. Slavili su u Bergamu rezultatom 4:3. Strijelci za goste iz Rima bili su Immobile u 15., Hoedt u 20., i Lombardini u 33. minuti meča u prvom poluvremenu. U drugom dijelu dva gola za domaće postiže Kessie. Cataldi u 89. minuti postiže četvrti gol za goste, a Petagna minut poslije treći za domaće. Lulić nije igrao za Lazio, dok je Zukanović nastupao za domaći tim do 79. minute.

Bologna je savladala sa minimalnih 1:0 Crotone. Jedini gol djelo je Destra iz 86. minute.

Genoa je savladala Cagliari rezultatom 3:1. Gol za goste postigao je Borriello u 66. minuti. Ipak, Ntcham u 78., Laxalt u 79. i Rigoni u 88. minuti režiraju preokret.

Chievo i Inter odigrali su prvih 45 minuta bez golava. U nastavku Birsa u 49. minuti donosi prednost domaćima. Isti igrač zapečatio je sudbinu gostima za slavlje od 2:0 u 81.minuti. Gorak debi Franka de Boera, novog stratega Intera. Ako se po jutru dan poznaje bit će ovo još jedna razočaravajuća sezona za Nerazzurre.

Empoli je na domaćem terenu poražen. Sampdoria je slavila rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Muriel u 37. minuti meča. Bh. reprezentativac Rade Krunić ušao je u igru u 46. minuti ovog okršaja. Zamjenio je Tella.

Sassuolo je nakon trijumfa u Evropskoj ligi protiv Crvene zvezde slavio i u Palermu. Bilo je 1:0, a sa penala je pogodio Berardi u 31. minuti utakmice.

Pescara je najavila kako bi mogla prirediti najveće iznenađenje. Vodili su nakon prvog poluvremena Napoli rezultatom 2:0. Strijelci za domaće bili su Benali u 8. i Caprari u 35. minuti. No, u nastavku Mertens sa dva gola, koja je postigao za tri minute, poravnava rezultat. Na kraju su se oba tima zadovoljili bodom.

Tabela: