Juventus dočekuje ljutog rivala
0

Chiellini spreman za Ibrahimovića i Milan

Totalsport
Giorgio Chiellini
Giorgio Chiellini
Ovog vikenda se širom Evrope igra mnogo zanimljivih utakmica, a svakako jedna od najzanimljivijih će se igrati na Juventus Areni, gdje će se u nedjelju sastati domaći Juventus i aktuelni talijanski prvak Milan.

Odbrambeni nogometaš "stare dame" Giorgio Chiellini vjeruje da je Juventus spreman zaustaviti Milan, ali i najveću zvijezdu i najopasnijeg napadača Milana, Zlatana Ibrahimovića.

"Kada igrate protiv igrača koji je dobar kao Ibrahimović, onda morate biti spremni, ne samo individualno, već i timski. Bit će sjajno igrati protiv šampiona kakav je Ibrahimović, a još bolje će biti ako i pobijedimo", rekao je Chiellini.

Bivši napadač "stare dame", a sada glavna uzdanica "rossonera", je u nastupu Lige prvaka u srijedu protiv Viktorije iz Plzena postigao pogodak, a kasnije i asistirao Cassanu za drugi gol Milana, i upravo to zabrinjava Juventusovog defanzivca.

Ipak, momci Antonija Contea ove sezone nisu bez razloga na prvom mjestu tabele Serije A, i upravo zbog toga Chiellini smatra da Juventus ove sezone može doći do scudetta.

"Želja za pobjedom kod nas uvijek postoji i imamo dosta volje da pokažemo da smo spremi boriti se za titulu ove sezone", rekao je Chiellini.

Juventus i Milan igraju u nedjelju 2. oktobra s početkom u 20:45.