Nogomet
28

Chicharito u finišu pogodio za plasman Reala u polufinale Lige prvaka

Klix.ba
(Foto: EPA)
Branilac naslova u Ligi prvaka Real iz Madrida plasirao se u polufinale ovog takmičenja nakon što je večeras trijumfovao minimalnim rezultatom nad gradskim rivalom Atleticom.

Od starta utakmice domaći tim bio je konkretniji i opasniji. Redale su se prilike pred golom Atletica na kojemu je briljantnu noć imao golman Jan Oblak. Tokom prvog poluvremena Kraljevi su propustili tri izrazite prilike, a najbolju je imao Ronaldo u finišu kada ga je spriječio Oblak.

U nastavku je prvu priliku imao Chicharito Hernandez, ali se mreža Jorgandžija nije zatresla. Potom je nakon centaršuta sa lijeve strane glavom pokušao i Ramos, također bezuspješno. Inicijativa Kraljeva potom je splasnula, gosti su se oslobodili pritiska i u 69. minuti zaprijetili preko Kokea.

U 74. minuti Atletico je ostao sa deset igrača pošto je drugi žuti karton zbog oštrog starta zaradio Arda Turan. Pet minuta kasnije stopostotnu priliku propustio je Chicharito Hernandez.

U 87. minuti odlični Meksikanac ipak postiže pogodak vrijedan polufinala. Sve je odlično uradio Cristiano Ronaldo kojemu je pripala uloga asistenta, dok Chicharitu nije bilo teško pogoditi mrežu Atletica.

Četvrtfinale Lige prvaka, uzvratni susreti:

Real Madrid – Atletico Madrid 1:0 (prva utakmica 0:0)

Monaco - Juventus 0:0 (prva utakmica 0:1)