"Rafa vrati se u restoran"
7

Chelseajevi navijači Benitezu: The Interim One!

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Navijači Chelseaja nikako se ne mire s činjenicom da ekipu vodi Španac Rafael Benitez, kojem su se i narugali transparentom na subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv West Bromwicha.

Otkad je preuzeo vođenje ekipe, u novembru prošle godine, u svojstvu privremenog menadžera do kraja sezone, Benitez se na utakmicama na Stamford Bridgeu sudara s gorčinom navijača koji javno manifestiraju svoje nezadovoljstvo njegovim imenovanjem transparentima i skandiranjem uperenim protiv njega.

Nakon pobjede u srijedu protiv drugoligaša Middlesbrougha 2-0 u FA Cupu, Benitez je potpuno izgubio živce i udario po navijačima svoje ekipe. ''Zaprijetio'' im je svojim odlaskom na kraju sezone, što ih je zasigurno ''jako pogodilo''.

Između ostalog, konstatirao je kako je ''klub jako pogriješio što mu je dao status privremenog menadžera''.

Na odgovor nije trebalo čekati. U subotu su Beniteza opet dočekali brojni transparenti, a na jednom od njih je pisalo: ''The Interim One''. Upotrebom riječi kojom se označava status ''privremenog'' (menadžera), navijači su očito napravili parodiju na Benitezov račun, aluzijom na nekadašnjeg menadžera Chelseaja, među navijačima još uvijek omiljenog Portugalca Josea Mourinha, danas trenera Real Madrida, koji je svojedobno po dolasku na Stamford Bridge šokirao englesku javnost, jer je sam za sebe ustvrdio da je ''Special One'' (Posebni).

Na jednom drugom transparentu, navijači su ispisali: ''Rafa vrati se u restoran, Jose, dođi kući''.

Inače, Demba Ba dao je gol je u 28. minuti za pobjedu Chelseaja 1-0. Benitez je nakon utakmice, na upit o navijačima, atmosferu opisao ''vrlo pozitivnom''.

"Mogli ste vidjeti da su naši igrači igrali s više samopouzdanja, te da su ih navijači bodrili. Atmosfera je bila stvarno jako dobra i pozitivna. Ekipa igra jako dobro, a ja ću nastaviti s napornim radom, jer je to jedini ispravni način".