Ukoliko ne dođu do Neymara
0

Chelseajeva rezervna napadačka želja je Pedro

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Brazilski nogometaš Neymar u ovom je trenutku možda i najtraženiji igrač na svijetu, te vjerovatno ne postoji jači klub koji nije zainteresiran za mladića iz Santosa koji bi trebao uskoro biti među najboljima na svijetu.

Londonski Chelsea je jedan od klubova koji je već duže vrijeme dovođen u kontekst s ovim Brazilcem, ali je prilično upitno može li Chelsea i dobiti boj za njega. Čelnicima Chelseaja je jasno da neće lako do Neymara jer vlada prava gužva među interesantima.

Otočki mediji su tako u subotu pisali o novim imenima koji se nalaze u ljetnoj križaljci Chelseaja, a klub će, ukoliko ne uspije doći do Neymara, baciti težište na 23-godišnjeg španskog nogometaša Pedra iz Barcelone.

Taj napadač je ove sezone, u tri takmičenja (Primera, Kup kralja i Liga prvaka) zabio tačno 20 pogodaka za Barcelonu, a ugovorno je s katalonskim klubom vezan do 2015. godine. Često je Pedro startna opcija trenera Barcelone Josepa Guardiole, iako igra u žestokoj konkurenciji, no Chelsea je spreman i na punu cijenu koja trenutno stoji kao potrebna za ovog igrača, a iznosi 25 miliona eura. Dakako, sve u slučaju da Neymar ne sleti na Stamoford Bridge.