Nogomet
0

Chelsea želi Gianfranca Zolu u stručnom štabu

FENA
Gianfranco Zola
Gianfranco Zola
Engleski nogometni premijerligaš Chelsea želi na ljeto dovesti bivšeg igrača Gianfranca Zolu u svoj stručni štab, prenosi Goal.com.

Zola, koji među navijačima Chelseaja uživa status legende, pozvan je da bude član stručnog štaba kluba, ali nema nagovještaja da će mu čelnici ponuditi mjesto menadžera.

Nakon što je Portugalac Andre Villas-Boas dobio otkaz, a na njegovu poziciju zasjeo privremeni trener Roberto Di Matteo, vlasnik kluba Roman Abramovič je u potrazi za novim strategom koji bi njegov tim izveo na pobjedničke staze.

Bivši trener West Hama Zola želi se vratiti u vrh svjetskog nogometa, a navodno je jedna od opcija italijanski Lazio kojeg bi Italijan mogao preuzeti na ljeto.

Izvori Goal.coma navode da Zola ima komunikacijske vještine potrebne za preuzimanje ekipe iz Londona i poboljšanje odnosa između igrača, što je bio najveći nedostatak ekipe za vrijeme Villas-Boasa.

Zola, koji je izglasan za najboljeg igrača Chelseaja svih vremena, vjeruje da ima veće šanse za povratak u vrh menadžerstva u Italiji. U dobrim je odnosima s Laziom i Romom i zna da postoje velike šanse da će oba rimska kluba na ljeto imati upražnjena trenerska mjesta.