Nova pojačanja
0

Chelsea za Ronalda i Higuaina sprema 100 miliona eura

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanski list The Telegraph servirao je čitateljima vijest kako je vlasnik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič nadolazećeg ljeta spreman iskeširati 100 miliona eura za dvojac Real Madrida, Cristiana Ronalda i Gonzala Higuaina.

Ove sezone Chelseajevi napadači imaju problema s efikasnošću, pa su tako Daniel Sturridge, Didier Drogba i Fernando Torres kombinirano zabili tek 26 golova u svim takmičenjima, dok je primjerice sam Ronaldo za Real zabio 45 golova u svim takmičenjima.

Navodi se kako su klupski planovi oko željenih pojačanja u ranoj fazi, a kako bi dolazak Ronalda i Higuaina uvelike ovisio o mogućem povratku trenera Josea Mourinha na klupu "bluesa".

Ukoliko Mourinho ipak odluči ostati u Realu, navodi Telegraph, Abramovič će se okrenuti Napolijevom napadačkom dvojcu Edinsonu Cavaniju i Ezequielu Lavezziju za koje je spreman ponuditi oko 70 miliona eura.

Rasplet bi situacije na kraju uvelike mogao ovisiti o plasmanu Chelseaja u Ligu prvaka za sljedeću sezonu, budući klub sa Stamford Bridgea za četvrtoplasiranim Tottenhamom, koji drži posljednje mjesto koje vodi u LP, osam kola prije kraja sezone zaostaje pet bodova.