Nogomet
0

Chelsea za Patu nudi 52.5 miliona eura

Totalsport
Nakon što mu nije pošlo za rukom dovesti Andreu Pirla u Chelsea, menadžer londonskog Premierligaša Carlo Ancelotti okrenuo se Alexandreu Patu.

Obojicu Ancelotti vrlo dobro poznaje iz dana kada je trenirao Milanov nogometni tim, ali valja spomenuti da klub u vlasništvu Romana Abramoviča Pata prati i prije Ancelottijeve ere.

News of the World spominje i konkretne brojke u "slučaju Pato". Premda su jedni od rijetkih klubova talijanske Serije A koji su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, trebat će pričekati neko vrijeme da se vidi hoće li Milan ostati imun na 52.5 miliona eura koliko im Chelsea, navodi se, nudi za usluge 20-godišnjeg Brazilca.

Nije novac jedino što bi moglo slomiti čelnika kluba sa San Sira. Izdašna ponuda sakriva i dogovor prema kojem bi Pato, uprkos tome što bi postao napadač Chelseaja, cijelu sezonu 2009/2010 ostao u Milanovom dresu kao igrač na posudbi.

"Momak je spreman odmah doći u Chelsea, ali Milan nakon prodaje Kake nema namjere izgubiti još jednu zvijezdu. Zbog toga bi posudba mogla učiniti razliku, jer Milan bi uz primljeni novac imao cijelu sezonu da pronađe zamjenu za njega. U Chelseaju vjeruju da je riječ o izvrsnoj pogodbi i za njih i za Milan", piše News of the World.