Premiership
0

Chelsea u subotu bez Anelke, Essiena i Bosingwe

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Chelsea, koja predvodi kolonu na tabeli u engleskom nogometnom prvenstvu, nastupit će dosta oslabljena na subotnjem gostovanju kod Birminghama u 19. kolu Premiershipa.

Chelsea je vodeći na tabeli s 41 bodom, a prate ga Manchester United s 37 i Arsenal s 35 bodova, ali "topnici" imaju i susret manje. Birmingham je, pak, na sedmom mjestu s 28 bodova, a u posljednjih devet nastupa u Premiershipu je neporažen, uz učinak od šest pobjeda i tri remija.

Sudeći prema tim rezultatima i formi tima Birminghama, Chelsea će imati tešku zadaću u subotu, a posao u "Boxing Day" utakmici ekipe menadžera Carla Ancelottija dodatno će otežati izostanak francuskog napadača Nicolasa Anelke koji ima problema s povredom koljena, kao i povrede Ganca Michaela Essiena i Portugalca Josea Bosingwe, koji imaju povrede zadnje lože, odnosno koljena.

Povrijeđen je i Deco, iako u klubu sa Stamford Bridgea nisu precizirali o kakvoj se povredi radi i hoće li Portugalac biti spreman za subotu.

Menadžer Birminghama Alex McLeish nada se da će važni odbrambeni igrači Roger Johnson (koljeno) i Liam Ridgewell (gležanj) biti spremni za utakmicu.