Carlo Ancelotti
0

"Chelsea u januaru neće kupovati nikoga"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Da Chelsea nikoga neće kupovati kada se početkom sljedeće godine otvori prelazni rok za nogometaše, potvrdio je menadžer tima Carlo Ancelotti.

Francuski napadač Chelseaja Nicolas Anelka propustit će sljedeće dvije utakmice svojeg kluba u engleskom nogometnom prvenstvu zbog povrede gležnja. Trebao bi biti spreman za igru 3. januara i dvoboj FA Cupa protiv Watforda. Didier Drogba, pak, putuje na Afrički kup nacija, pa je jasno koliko će napad Chelsea s upitno oporavljenim Anelkom i bez Drogbe biti oslabljen početkom sljedeće godine.

Stoga su engleski mediji sugerisali Ancelottiju da pogleda što se nudi u nogometnom "izlogu" u januaru. Talijanski strateg tima odbacio je odmah pomisao trošenja novca.

"U ovom trenutku niko nam ne treba. Dolazak novih igrača mogao bi se pokazati krivim potezom u februaru ili martu", kaže Ancelotti koji će se zbog izostanka najboljih napadača okrenuti 20-godišnjem Danielu Sturridgeu i 18-godišnjem Fabiju Boriniju.

"Vjerujem im, u januaru će imati prilike pokazati koliko vrijede. Nije kocka dati im priliku da igraju, bila bi kad oni ne bi bili kvalitetni igrači, a to jesu. Samo, sada to moraju i dokazati", zaključio je Ancelotti.