People
0

Chelsea steže obruč oko Džeke

Totalsport
Engleski mediji i dalje se bave mogućim Chelseajevim pojačanjima, pa tako nedjeljni sedmičnik The People u kontekst sa klubom sa Stamford Bridgea ponovno dovodi Edina Džeku.

Prema navodima tog izvora Chelsea je sasvim blizu dovođenju bh. napadača Wolfsburga, a spominje se i svota od 25 miliona funti koja bi trebala biti dovoljna za realizaciju transfera. Hoće li do njega u januaru i doći vrlo je upitno budući da su sam nogometaš i njegov bundesligaški klub već odbacili svaku pomisao prodaje do ljetnih mjeseci i sljedećeg prijelaznog roka za nogometaše.

Džeku People tako rano povezuje sa Chelseajem zbog deficita napadača kojeg će klub osjetiti u prvom mjesecu sljedeće godine. Tada, naime, Didier Drogba i Salomon Kalou kreću s bjelokošćanskom reprezentacijom u pohod na Afrički kup nacija.

Za Džeku People piše da se "dokazao kao najvrućiji evropski napadač, te da je dokazao klasu sjajnim pogotkom na Old Traffordu Manchester Unitedu u Ligi prvaka ranije ove sezone. Chelsea je na tu utakmicu poslao i skauta, no Ancelotti ionako od ranije zna mnogo o Džekinim kvalitetama."