Vlasnik i uprava mu se zahvalili
0

Chelsea smijenio Ancelottija

Totalsport
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti
Netom po završetku sezone u engleskom nogometnom prvenstvu u redovima Chelseaja potvrdili su putem vlastite internetske stranice smjenu menadžera Carla Ancelottija (51).

"Vlasnik i uprava žele se zahvaliti Carlu na njegovom doprinosu i postignućima otkako je preuzeo menadžersku poziciju u julu 2009. godine, koja su uključivala osvajanje dvostruke krune (Premiership i FA Cup, op.a.) po prvi put u klupskoj historiji. Ipak, ova sezona je bila kratka u odnosu na očekivanja i u klubu se smatra da je pravo vrijeme za promjene uoči priprema za sljedeću sezonu. Carlo će uvijek biti dobrodošao na Stamford Bridgeu, gdje će ga uvijek dočekati prijem i poštovanje kakvo zaslužuje. Chelseajevi dugoročni ciljevi ostaju nepromijenjeni i sada ćemo se koncentrirati na pronalaženje novog menadžera", stoji u Chelseajevom priopćenju.

Talijanski trener tako napušta klupu godinu prije službenog isteka ugovora, a svoju "avanturu" na klupi "bluesa" zaključio je porazom u posljednjem premierligaškom kolu od Evertona (1-0). Prošle sezone Ancelotti je osvajanjem dvostruke krune postao tek drugi nebritanski menadžer kojem je to uspjelo nakon Arsenea Wengera.