Nogomet
0

Chelsea se i službeno žalio na kazne Drogbi i Bosingwi

Totalsport
Didier Drogba, Foto: AP
Didier Drogba, Foto: AP
Uprava Chelseaja objavila je na svojim web-stranicama da je u ponedjeljak i službeno uputila žalbu na kazne koje im je odredila Europska nogometna federacija (UEFA).

UEFA je, podsjetimo, zbog uvreda na račun suca Toma Henninga Øvrebøa kaznila Didiera Drogbu i Josea Bosingwu. Drogba je dobio četiri utakmice suspenzije, a Bosingwa dvije, s time da i Bjelokošćaninu i Portugalcu prijete još dvije utakmice zabrane nastupa ako u iduće dvije godine ponove sličan prekršaj.

Chelsea je, pak, kažnjen sa 138.000 eura zbog ponašanja svojih igrača i navijača. Spomenuti se slučaj dogodio u dvoboju polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone u kojem je norveški sudac Øvrebø donio nekoliko spornih odluka na račun londonskog kluba.

„Chelsea potvrđuje da je danas uputio žalbu na UEFA-ine suspenzije izrečene Didieru Drogbi i Joseu Bosingwi, kao i na novčanu kaznu klubu. Vjerujemo da su kazne nepotrebno stroge s obzirom na okolnosti. Želimo naglasiti da su igrači i klub svjesni odgovornosti koju imamo u pružanju dobrog primjera i isticanju vrijednosti sporta. Zato smo se i izvinili nakon incidenata zbog kojih žalimo što su se dogodili“, stoji u saopćenju.