FA Cup
5

Chelsea savladao Middlesbrough, u četvrtfinalu igraju sa Man. Unitedom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Chelseaja svladali su na stadionu Riverside domaćeg drugoligaša Midllesbrougha 2-0 u meču osmine finala FA Cupa, u kojem su branitelji naslova.

Bolju igru u prvom poluvremenu nogometaši menadžera Rafaela Beniteza nisu uspjeli materijalizirati, ali su to učinili u nastavku, te su zasluženo dobili utakmicu.

Prvi pogodak postigao je u 51. minuti Ramires, koji se specijalizirao za pogotke u ovom takAmičenju. Ovo mu je bio 5. gol u 12. nastupu u FA Cupu, dok je u Premiershipu postiigao 11 golova u 84 utakmice.

Do konačnih 2-0 su Plavi stigli u 73. minuti nakon vrlo lijepe akcije. Hazard je s Oscarom odigrao dupli pas, a onda je odlično uposlio Mosesa koji je lakoćom iz blizine poslao loptu u praznu mrežu.

Chelsea će u derbiju četvrtfinala 10. marta na Old Traffordu gostovati kod Manchester Uniteda. Istog dana će snage odmjeriti drugoligaši Millwall i Blackburn. Dan ranije se sastaju Everton i Wigan, te Manchester City i Barnsley, još jedan klub iz drugog razreda engleskog nogometa.

Chelsea je sedmi put u zadnjih osam sezona izborio četvrtfinale FA Cupa. Najstarije nogometno takmičenje na svijetu je osvojio četiri puta u zadnjih šest sezona, a ukupno sedam puta. Rekorder je Manchester United s 11 naslova.

FA Cup, osmina finala:

Middlesbrough - Chelsea 0-2 (Ramires 51, Moses 73)