Barcelona – Chelsea 2:2
0

FOTO+VIDEO / Chelsea sa igračem manje osigurao remi i finale Lige prvaka

Piše: E. Isanović
(Foto: AFP)
U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou stadionu odigrala sa Chelseajem 2:2. Tako će londonski Plavci igrati finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, koje je na programu 19. maja u prijestolnici bavarske Minhenu. Svog suparnika saznat će u srijedu navečer. Prvi meč završen je pobjedom engleskog tima 1:0.

Domaći su krenuli ofanzivno prema golu gostiju. Prvu ozbiljniju priliku i duboke uzdahe na tribinama bilježimo u 19. minuti. Messi je nakon duplog pasa izašao sam ispred Čecha, ali je čuvar mreže Chelseaja bio uspješniji.

Igrao se 23. minut kada je uzvratio Drogba, njegov udarac završio je preko gola. Pique je u 25. minuti napustio igru zbog povrede, zamijenio ga je Dani Alves. Deset minuta kasnije Katalonci dolaze u vodstvo, strijelac je bio Busquets, a asistirao mu je Cuenca.

Samo dvije minute poslije Terry je zbog prekršaja dobio crveni karton.

U 43. minuti je već bilo 2:0. Na asistenciju Messija pogodio je Iniesta, međutim, to nije bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Plavce u život, na asistenciju Lamparda, vraća Ramires sjajnim pogotkom u 45. minuti. Efektno je lobovao Valdesa za 2:1. U tim trenucima Chelsea je imao željeni rezultat.

U nastavku su domaći krenuli snažno. U 48. minuti Barcelona ipak nije iskoristila jedanaesterac, Messi je pogodio prečku.

Igrao se 54. minut kada Alves sjajno centrira, ali Sanchez glavom šutira pored gola. Chelsea se sa igračem manje opredijelio na kontranapade.

Barcelona je konstantno vršila pritisak. U 83. minuti Messi je pogodio stativu. Definitivno, sreća je bila saveznik tima koji dolazi iz kolijevke nogometa Engleske. Chelsea je u posljednjim trenucima stigao do 2:2. Torres je sjajno istrčao kontru i savladao Valdesa.

Liga prvaka, polufinale:

Barcelona - Chelsea 2-2 (Busquets 35, Iniesta 43 / Ramires 45, Torres 90)