Liga prvaka
0

VIDEO / Chelsea pobjedom od 4:1 nad Napolijem do četvrtfinala

Totalsport
S utakmice Chelsea-Napoli (Foto: AFP)
S utakmice Chelsea-Napoli (Foto: AFP)
Nogometaši Chelseaja jedini su engleski predstavnici u četvrtfinalu Lige prvaka. U uzvratu osmine finala na Stamford Bridgeu savladali su Napoli 4-1 nakon produžetaka i tako s ukupnih 5-4 prošli među osam najboljih.

Nakon 90 minuta igre bilo je 3-1 za Chelsea, što je bio istovjetni rezultat kojim je Napoli slavio u Napulju u prvom susretu, pa su se igrali produžeci. Ondje je Chelseajev junak bio srpski igrač Branislav Ivanović, no krenimo redom.

Poveo je Chelsea u 28. minuti golom Didiera Drogbe koji je zabio glavom u bliži ugao nakon ubacivanja Ramiresa s lijeve strane. Drogba je tako zabio svoj 11. gol u nokaut-fazi Lige prvaka u karijeri, dok je Chelsea poveo i u osmoj utakmici ove sezone u najelitnijem klupskom nogometnom takmičenju (dobio je tek četiri utakmice, sve kod kuće, op.a.).

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom "plavih bluza" 1-0, a već u drugoj minuti nastavka John Terry povisio je na 2-0. Zabio je glavom nakon ubacivanja iz kornera Franka Lamparda s desne strane. Bio je to Terryju prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a zanimljivo je kako je posljednjih pet u ovom takmičenju sve zabio glavom nakon ubacivanja iz kornera.

Napoli je smanjio u 55. minuti. Nakon ubacivanja s lijeve strane Chelsea nije uspio raščistiti situaciju, lopta se odbila do ruba kaznenog prostora, a ondje ju je švicarski reprezentativac Gökhan Inler topovski odapeo i ona je prošavši kroz noge Franku Lampardu završila u samom donjem uglu nemoćnog golmana Petra Čecha. U tim je trenucima Napoli bio u četvrtfinalu, no slavlje talijanskog dijela navijača nije dugo trajalo.


[www.online-soccer.ru] Chelsea 1-0 Napoli by all-goals

Konačnih 3-1 u regularnom dijelu susreta postavio je Frank Lampard u 75. minuti iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Andrea Dossena zaustavivši rukom u kaznenom prostoru udarac Branislava Ivanovića prema golu. Do kraja regularnog dijela oba su sastava imali prilike doći do gola koji bi im osigurao četvrtfinale, ali nisu uspjeli i otišlo se u produžetke.


[www.online-soccer.ru] Chelsea 2-0 Napoli by all-goals

Ondje se na gol čekalo do 105. minute, odnosno posljednje minute prvog produžetka. Tada je akciju s desne strane pokrenuo Ramires, dodao do Drogbe, ovaj je sjajno prizemno ubacio u kazneni prostor, a na loptu je natrčao Ivanović i poslao ju u mrežu i izazvao erupciju oduševljenja na tribinama. Bio mu je to drugi ovosezonski gol u Ligi prvaka, nakon gola Genku u fazi takmičenjima po grupama.


szólj hozzá: Chelsea vs Napoli 2:1 Inler

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i tako je Chelsea postao jedini engleski klub koji je ove sezone izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Slavio je londonski klub u sve tri utakmice nakon smjene Andre Villas-Boasa pod vodstvom njegovog dotadašnjeg pomoćnika Roberta Di Mattea.


Chelsea 4-1 Napoles by tugagolo

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Chelsea – Napoli 4-1, nakon produžetaka (Drogba 28, Terry 47, Lampard 75-11m, Ivanović 105 / Inler 55), prva utakmica 1-3