Nogomet
19

Chelsea "oživio" protiv Hulla, West Ham podijelio bodove sa Middlesbroughom

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 7. kolu Premiershipa Chelsea je kao gost savladao Hull City (2:0) i prekinuo niz od tri utakmice bez ligaške pobjede.

Plavi su nakon remija sa Swanseajem te poraza od Liverpoola (2:1) i Arsenala (3:0) upisali trijumf, dok je Hull nakon odličnog otvaranja sezone zabilježio četvrti ligaški poraz u posljednjih pet mečeva

Prvu priliku imao je Hull kada je Snodgrass šutem iz slobodnog udarca u četvrtoj minuti natjerao Courtoisa na odličnu intervenciju. Nakon mirnijeg perioda igre Chelsea je stigao do prilike preko Williana u 16. minuti, ali je Brazilac bio neprecizan. Plavci su dominirali terenom, ali je odbrana Hulla odolijevala i prvo poluvrijeme je okončano bez golova, a posljednju šansu u prvom dijelu imao je Hull preko Masona čiji udarac zaustavlja Courtois.

Drugi dio je otvoren šansom Hazarda u 49. minuti kada udarac Belgijanca brani Marshall. Plavci su nastavili sa napadima, a naredna šansa stigla je u 58. minuti kada Costa pogađa stativu. Nagrada za napade stigla je u 61. minuti. Costinu loptu uzima Willian i sa ivice šesnaesterca prelijepo matira Marshalla za 1:0.

Samo šest minuta kasnije Costa svojim šestim golom u sezoni pogađa za konačnih 2:0. Ovim pogotkom španski reprezentativac zauzeo je mjesto prvog strijelca lige. Iza njega sa po pet pogodaka na drugom mjestu su Aguero, Antonio i Lukaku.

Sunderland je na stadionu Svjetlosti podijelio bodove sa West Bromwich Albionom (1:1) i ponovo ostao bez ligaške pobjede. Tim Davida Moyesa, čiji je posao pod velikim znakom upitnika, sada ima dva remija i pet poraza u ligi. Chadli (35') je doveo goste u vodstvo, a za konačnih 1:1 pogodio je Van Aanholt u 83. minuti.

Istim rezultatom okončan je i sudar West Hama i Middlesbrougha (1:1) na Olimpijskom stadionu u Londonu. Stuani je u 51. minuti donio prednost gostima, ali je bod West Hamu šest minuta kasnije nakon fantastičnog solo prodora donio Payet.

West Ham sada ima niz od pet ligaških mečeva bez pobjede pri čemu je upisao četiri poraza. Middlesbrough je također upisao peti ligaški meč bez pobjede, ali u tih pet mečeva Boro ima jedan remi više od Čekićara.

Remi su također upisali Watford i Bournemouth (2:2) na Vicarage Roadu. Deeney (50') i Success (65') bili su strijelci za domaći tim, dok su za goste pogađali Wilson (31') i rezervista King (62').

Tabela: